Raz dva navařeno...

Kokosový chia pudink se spirulinou

Kokosový chia pudink může mít pokaždé jinou barvu. Fialovou po borůvkách, růžovou po malinách, hnědou po kakau. Barva, která však vzbudí zvědavost, je modrozelená. Té jednoduše dosáhnete tak, že do pudinku přidáte Spirulinu v práškové formě. Tato superpotravina je navíc bohatá na vitaminy, minerály a je významným zdrojem chlorofylu. Nečekejte žádný brčál! Spirulina má překvapivě příjemnou nasládlou chuť.

S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Do vyšší nádoby dejte kokosové mléko, chia semínka a kokos. Tyčovým mixérem krátce promixujte tak, aby se semínka lehce pomlela. Přidejte Spirulinu a oslaďte sirupem. Zkuste např. javorový nebo agávový. Pudink nechte alespoň půl hodiny odležet, aby semínka nabobtnala. Využijte krásné smaragdové barvy pudinku a naservírujte ho ve skleněných miskách. Ozdobte kouskem ovoce, lístkem máty nebo hoblinkou čokolády. 

Náš tip

Pokud chcete chia pudink osladit nekaloricky, zvolte čekankový sirup. Je to oblíbená alternativa běžných rostlinných sirupů, navíc s obsahem vlákniny. 

Zvolte kokosové mléko, které má plnou chuť a používá se např. při vaření asijských jídel. Nezaměňte ho za kokosový nápoj, který je v regálech obchodů vedle sójového, ovesného či mandlového „mléka“.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 250 ml kokosového mléka
  • 4 lžíce chia semínek
  • 2 lžíce jemně mletého kokosu
  • 2 lžičky Spirulina prášku BIO Iswari
  • sirup na doslazení dle chuti