Kokosové matcha kuličky bez lepku

Tyto vychytané kuličky mohou být zajímavou obměnou i vaší letošní vánoční tabule. Na první pohled zaujmou příjemně zelenou barvou. Prášek ze zeleného čaje Matcha jim dodá nejen jedinečnou chuť, ale i zdraví prospěšné antioxidanty. Recept je rostlinný, můžete ho tedy nabídnout jak veganům, tak všem, kteří rádi ochutnávají nové moderní recepty.
S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Jako první si předem namočte kešu ořechy. Vodu slijte, přidejte ke kešu asi 30 ml vody a rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte ostatní ingredience a důkladně propracujte. Vzniknout by mělo kompaktní pružné středně tuhé těsto.
Hmotu vytvarujte do válečku a dejte alespoň na půl hodiny vychladit do lednice. Kuličky jdou pak velmi snadno tvarovat. Lžičkou odebírejte těsto a rukama tvarujte kuličky. Ledabyle je vyválejte v kokosu, aby sem tam prosvítala zelená barva. Vkládejte do malých cukrářských košíčků na pralinky a dejte do lednice.
Náš tip
Sušené kokosové mléko v receptu je zajímavá ingredience, kterou využijete nejen při tvorbě nepečeného cukroví. Díky sušené formě se nezkazí a hodí se jak do snídaňových kaší, tak do asijských receptů. Matcha prášek zvolte vysoce kvalitní. Poznáte to nejen na barvě, ale i chuti.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
Na 1 talířek kuliček
- 50 g jemně mletého kokosu
- 50 g předem namočených kešu ořechů
- 55 g moučkového cukru nebo sypké moučkové alternativy
- 30 g sušeného kokosového mléka
- 20 g kokosového oleje
- 1 lžičku Matcha prášku BIO Iswari
- 30 ml vody na zvlhčení
- kokos na obalení
Použité produkty