Raz dva navařeno...

Kakaový dort se smetanovým krémem a mandarinkami

Chci vytvořit velké dortové dílo, značka: nejsem cukrář. Nemusíte patřit mezi zručné cukráře a věnovat pečení dortu celý den. Připravili jsme pro vás jednoduchý recept, který zvládne i začátečník, a výsledek je hodný narozeninového veledíla. Raz dva...za 60 minut napečeno i ozdobeno.

Postup

Postup

Směs na bábovku smícháme s holandským kakaem, vejci, olejem a vodou (či mlékem) a šleháme asi 4 minuty. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme na 160 °C asi 40 minut (řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou). Propečení odzkoušíme párátkem.

Krém

Do téměř vyšlehaných šlehaček s cukrem přidáme 2 ztužovače a vyšleháme dotuha. Přidáme zakysanou smetanu a tvaroh a došleháme.

Dokončení dortu

Vychladlý korpus rozřízneme na dvě části, prostředek namažeme necelou polovinou krému. Zbytkem krému ozdobíme celý korpus a pak necháme v lednici vychladit. Před podáváním zasypeme horní část dortu čerstvými mandarinkami.

Naše tipy:

 šlehání krému je lepší rozdělit na dvakrát, menší množství snáze vyšleháte a bude se vám se surovinami lépe pracovat

• kakao bábovce dodá čokoládovou chuť a krásnou barvu, máte-li však raději světlé moučníky, klidně kakao vynechte

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Těsto: 

Krém:

  • 2 smetany ke šlehání
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 tvaroh
  • 100 g cukru
  • ztužovače šlehačky LABETA
  • mandarinky