Kakaový dort se smetanovým krémem a mandarinkami
Chci vytvořit velké dortové dílo, značka: nejsem cukrář. Nemusíte patřit mezi zručné cukráře a věnovat pečení dortu celý den. Připravili jsme pro vás jednoduchý recept, který zvládne i začátečník, a výsledek je hodný narozeninového veledíla. Raz dva...za 60 minut napečeno i ozdobeno.
Postup
Postup
Směs na bábovku smícháme s holandským kakaem, vejci, olejem a vodou (či mlékem) a šleháme asi 4 minuty. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme na 160 °C asi 40 minut (řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou). Propečení odzkoušíme párátkem.
Krém
Do téměř vyšlehaných šlehaček s cukrem přidáme 2 ztužovače a vyšleháme dotuha. Přidáme zakysanou smetanu a tvaroh a došleháme.
Dokončení dortu
Vychladlý korpus rozřízneme na dvě části, prostředek namažeme necelou polovinou krému. Zbytkem krému ozdobíme celý korpus a pak necháme v lednici vychladit. Před podáváním zasypeme horní část dortu čerstvými mandarinkami.
Naše tipy:
• šlehání krému je lepší rozdělit na dvakrát, menší množství snáze vyšleháte a bude se vám se surovinami lépe pracovat
• kakao bábovce dodá čokoládovou chuť a krásnou barvu, máte-li však raději světlé moučníky, klidně kakao vynechte
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Těsto:
- Bábovka bez lepku Labeta
- 2-3 lžíce holandského kakaa
- 3 vejce
- 175 ml vody nebo mléka
- 150 ml oleje
Krém:
- 2 smetany ke šlehání
- 1 zakysaná smetana
- 1 tvaroh
- 100 g cukru
- 2 Ztužovače šlehačky Labeta
- mandarinky
Použité produkty