Raz dva navařeno...

Kakaové rohlíčky bez lepku

Toto cukroví si připravíte velmi rychle a jednoduše. Vyzkoušejte i jiné tvary - zvonečky, sněhové vločky, srdíčka i stromečky budou vypadat na vánočním stole nádherně.

S laskavým svolením Zdeňky Mazúrové @lisci_mlsani, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Všechny suroviny dáme do robotové mísy a necháme zpracovat do hladkého těsta. Plechy si vyložíme pečicím papírem a troubu předehřejeme na 160 °C.

Po částech těsto vyválíme na trochu silnější plát (cca 2 mm) na lehce pomoučeném vále. Vykrajujeme formičkou – půlměsíčkem rohlíčky.

Upečeme, necháme zcela vychladnout a ozdobíme čokoládovou polevou.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 120 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
  • 90 g změklého másla
  • 50 g cukru moučka
  • 60 g mletých vlašských ořechů
  • 40 g kvalitního kakaa
  • 1 žloutek
  • čokoládová poleva na ozdobení