Kakaové rohlíčky bez lepku

Toto cukroví si připravíte velmi rychle a jednoduše. Vyzkoušejte i jiné tvary - zvonečky, sněhové vločky, srdíčka i stromečky budou vypadat na vánočním stole nádherně.
S laskavým svolením Zdeňky Mazúrové @lisci_mlsani, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Všechny suroviny dáme do robotové mísy a necháme zpracovat do hladkého těsta. Plechy si vyložíme pečicím papírem a troubu předehřejeme na 160 °C.
Po částech těsto vyválíme na trochu silnější plát (cca 2 mm) na lehce pomoučeném vále. Vykrajujeme formičkou – půlměsíčkem rohlíčky.
Upečeme, necháme zcela vychladnout a ozdobíme čokoládovou polevou.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 120 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 90 g změklého másla
- 50 g cukru moučka
- 60 g mletých vlašských ořechů
- 40 g kvalitního kakaa
- 1 žloutek
- čokoládová poleva na ozdobení
Použité produkty