Kakaové muffiny bez lepku a bez laktózy
Patříte mezi nešťastníky, kteří mají alergie a jejich jídelníček je značně omezený? Nebojte, myslíme i na vás! Je libo sladká tečka bez lepku i laktózy? Představujeme vám vynikající kakaové muffiny. Muffiny jsou aktuálně velmi oblíbené i na všech oslavách. Stačí popustit uzdu fantazii a v mžiku vykouzlíte originálně připravený dezert, o kterém se bude vaší návštěvě i zdát.
Postup
Postup
Kokosové mléko krátce rozhřejeme (na sporáku nebo v mikrovlnce), aby mělo tekutou konzistenci. Necháme vychladnout, přidáme kokosový olej a polovinu banánu rozmačkaného vidličkou. Promícháme a postupně vmícháme směs na Kakaové muffiny bez lepku Labeta. Vyšleháme elektrickým šlehačem do hladkého těsta, kterým naplníme muffinové košíčky cca do 3/4 objemu. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Zkontrolujeme pomocí špejle, zda jsou muffiny dobře propečené.
Naše tipy
• recept se hodí nejen pro celiaky, ale i pro mlsné jazýčky, které se vyhýbají laktóze a vejcím
• muffinové košíčky jsou součástí balení ♥
• použít můžeme celý banán, muffiny tak získají spíš banánový než kokosový nádech
• hotové muffiny zdobíme podle fantazie ovocem nebo čokoládou bez laktózy
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- Kakaové muffiny bez lepku Labeta
- 250 ml kokosového nebo mandlového mléko
- 1 polévková lžíce kokosového oleje
- polovina banánu
Použité produkty