Raz dva navařeno...

Kakaové muffiny bez lepku a bez laktózy

Patříte mezi nešťastníky, kteří mají alergie a jejich jídelníček je značně omezený? Nebojte, myslíme i na vás! Je libo sladká tečka bez lepku i laktózy? Představujeme vám vynikající kakaové muffiny. Muffiny jsou aktuálně velmi oblíbené i na všech oslavách. Stačí popustit uzdu fantazii a v mžiku vykouzlíte originálně připravený dezert, o kterém se bude vaší návštěvě i zdát.

Postup

Postup

Kokosové mléko krátce rozhřejeme (na sporáku nebo v mikrovlnce), aby mělo tekutou konzistenci. Necháme vychladnout, přidáme kokosový olej a polovinu banánu rozmačkaného vidličkou. Promícháme a postupně vmícháme směs na Kakaové muffiny bez lepku Labeta. Vyšleháme elektrickým šlehačem do hladkého těsta, kterým naplníme muffinové košíčky cca do 3/4 objemu. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Zkontrolujeme pomocí špejle, zda jsou muffiny dobře propečené.

Naše tipy

• recept se hodí nejen pro celiaky, ale i pro mlsné jazýčky, které se vyhýbají laktóze a vejcím

 muffinové košíčky jsou součástí balení ♥

 použít můžeme celý banán, muffiny tak získají spíš banánový než kokosový nádech

hotové muffiny zdobíme podle fantazie ovocem nebo čokoládou bez laktózy

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Použité produkty