Kakaové bábovičky bez lepku
Hledáte tip na něco jednoduchého, a přesto neotřelého? Vyzkoušejte vynikající recept od Bezlepkov.eu. Ať už máte děti, či připravujete sladký moučník pro vaši návštěvu, kakaové mini bábovky jsou trefou do černého. A protože ne každý může lepek, máme pro vás recept z bezlepkových surovin. Příprava mini báboviček vám nezabere moc času, zato výsledek všechny mile překvapí. Pokud do zdobení navíc zapojíte i vaše ratolesti, zbude vám více času na další věci.
Postup
Postup
Troubu předehřejeme na 160 °C a formičky na mini bábovky vymažeme olejem, aby se po upečení lépe vyklápěly.
V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny na těsto a důkladně promícháme. V druhé míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Do pěny poté zašleháme olej a postupně vmícháme také sypkou směs z první mísy a mléko. Vymícháme hladké těsto, které vlijeme do báboviček. Pečeme na 160 °C po dobu 18-20 minut. Před vyklopením otestujeme špejlí, zda jsou bábovky propečené.
V hrnci ohřejeme smetanu a rozpustíme v ní čokoládu. Poté vmícháme máslo a necháme lehce zchladnout. Čokoládovou polevou polijeme bábovičky a dozdobíme sušeným ovoce a květy.
Naše tipy:
• množství surovin v receptu odpovídá polovině bežné bábovky. Pokud zdvojnásobíme množství všech surovin, můžeme upéct jednu velkou bábovku. Pozor však na dobu pečení, bude delší.
• tvarově propracovanější bábovkové formy se někdy špatně vymazávají. Neocenitelným pomocníkem je olej ve spreji, díky kterému budou formičky vymazané raz dva.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
Těsto na 6 mini báboviček:
- 180 g rýžové mouky Labeta
- 2 lžíce holandského kakaa
- 80 g cukru
- 75 ml plnotučného mléka
- 75 ml rostlinného oleje
- 1 vejce
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
- ¼ lžičky jedlé sody Labeta
- špetka xantanové gumy
- špetka vanilky
Na čokoládovou polevu:
- 40 g 70% čokolády
- 80 ml 33% smetany
- lžíce másla
Na ozdobu:
- lyofilizované ovoce a sušené květy
Použité produkty