Raz dva navařeno...

Kakaové bábovičky bez lepku

Hledáte tip na něco jednoduchého, a přesto neotřelého? Vyzkoušejte vynikající recept od Bezlepkov.eu.  Ať už máte děti, či připravujete sladký moučník pro vaši návštěvu, kakaové mini bábovky jsou trefou do černého. A protože ne každý může lepek, máme pro vás recept z bezlepkových surovin. Příprava mini báboviček vám nezabere moc času, zato výsledek všechny mile překvapí. Pokud do zdobení navíc zapojíte i vaše ratolesti, zbude vám více času na další věci.

Postup

Postup

Troubu předehřejeme na 160 °C a formičky na mini bábovky vymažeme olejem, aby se po upečení lépe vyklápěly.

V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny na těsto a důkladně promícháme. V druhé míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Do pěny poté zašleháme olej a postupně vmícháme také sypkou směs z první mísy a mléko. Vymícháme hladké těsto, které vlijeme do báboviček. Pečeme na 160 °C po dobu 18-20 minut. Před vyklopením otestujeme špejlí, zda jsou bábovky propečené.

V hrnci ohřejeme smetanu a rozpustíme v ní čokoládu. Poté vmícháme máslo a necháme lehce zchladnout. Čokoládovou polevou polijeme bábovičky a dozdobíme sušeným ovoce a květy.

Naše tipy:

množství surovin v receptu odpovídá polovině bežné bábovky. Pokud zdvojnásobíme množství všech surovin, můžeme upéct jednu velkou bábovku. Pozor však na dobu pečení, bude delší.

• tvarově propracovanější bábovkové formy se někdy špatně vymazávají. Neocenitelným pomocníkem je olej ve spreji, díky kterému budou formičky vymazané raz dva.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Těsto na 6 mini báboviček:

Na čokoládovou polevu: 

  • 40 g 70% čokolády
  • 80 ml 33% smetany
  • lžíce másla

​Na ozdobu:

  • lyofilizované ovoce a sušené květy