Raz dva navařeno...

Jogurtový strouhaný koláč s citronem bez lepku

Pokud máte rádi šťavnaté moučníky, pak určitě neodoláte tomuto strouhanému, plnému lahodného jogurtového krému. 

S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

V misce prošleháme cukr se žloutky do světlejší pěny a přidáme rozehřáté máslo. Za stálého míchání přisypáváme mouky a prášek do pečiva. Vytvoří se nám pevné těsto, které dáme na 30 minut do mrazáku.

Mezitím si vyšleháme bílky. Do bílků postupně zašleháme jogurt, citronovou kůru, cukr a mouku.

Těsto si rozdělíme na dvě části. První část vmačkáme na dno vymazané formy. Nalijeme krém a druhou polovinou těsta krém “zastrouháme”. Pečeme na 180 °C cca 35 minut.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na těsto

Na krém