Jogurtový strouhaný koláč s citronem bez lepku
Pokud máte rádi šťavnaté moučníky, pak určitě neodoláte tomuto strouhanému, plnému lahodného jogurtového krému.
S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
V misce prošleháme cukr se žloutky do světlejší pěny a přidáme rozehřáté máslo. Za stálého míchání přisypáváme mouky a prášek do pečiva. Vytvoří se nám pevné těsto, které dáme na 30 minut do mrazáku.
Mezitím si vyšleháme bílky. Do bílků postupně zašleháme jogurt, citronovou kůru, cukr a mouku.
Těsto si rozdělíme na dvě části. První část vmačkáme na dno vymazané formy. Nalijeme krém a druhou polovinou těsta krém “zastrouháme”. Pečeme na 180 °C cca 35 minut.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Na těsto
- 2 žloutky
- 70 g cukru
- 80 g másla
- 140 g Rýžové mouky Labeta
- 60 g kukuřičného škrobu
- 1 lžička Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
Na krém
- 300 g bílého jogurtu
- 2 bílky
- citronová kůra
- 80 g cukru
- 3 lžíce Rýžové mouky Labeta
Použité produkty