Raz dva navařeno...

Jemná avokádová pomazánka se spirulinou

Máte rádi avokádo? Jistě vám hned hlavou proběhnou jídla, kam se dá použít. Smoothie, quacamole, saláty, ale i pomazánky. Jeho zelená barva vybízí k tomu, abychom k němu přidali prášek ze Spiruliny, který je považován za superpotravinu a má výraznou modrozelenou barvu. Díky jemné chuti do pomazánky snadno zapadne. Postará se o extra zajímavý vzhled jednohubek, zvýší výživovou hodnotu a rozzáří každý párty stůl s jídlem.

S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Avokáda vydlabejte a rozmačkejte vidličkou. Přidejte všechny ostatní ingredience a důkladně promíchejte. Pokud je třeba, dochuťte ještě solí. Záleží na slanosti použitého sýru. Mažte na jednohubky, nebo podávejte v misce spolu se slanými krekry.

Náš tip

Nepoužívejte místo krémového smetanového sýru jogurt, i kdyby byl hustý. Pomazánka by neměla správnou konzistenci ani chuť.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na 1 misku pomazánky

  • 2 zralá avokáda (RTE)
  • 1 lžíce krémového smetanového sýru bez příchuti
  • 2 vrchovaté lžíce strouhaného vyzrálého tvrdého sýru (Grana padano, Old gouda)
  • 1 lžička Spiruliny prášku BIO Iswari
  • 1 lžíce olivového oleje
  • citronová šťáva na dochucení
  • bylinkové koření
  • sůl