Jemná avokádová pomazánka se spirulinou
Máte rádi avokádo? Jistě vám hned hlavou proběhnou jídla, kam se dá použít. Smoothie, quacamole, saláty, ale i pomazánky. Jeho zelená barva vybízí k tomu, abychom k němu přidali prášek ze Spiruliny, který je považován za superpotravinu a má výraznou modrozelenou barvu. Díky jemné chuti do pomazánky snadno zapadne. Postará se o extra zajímavý vzhled jednohubek, zvýší výživovou hodnotu a rozzáří každý párty stůl s jídlem.
S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Avokáda vydlabejte a rozmačkejte vidličkou. Přidejte všechny ostatní ingredience a důkladně promíchejte. Pokud je třeba, dochuťte ještě solí. Záleží na slanosti použitého sýru. Mažte na jednohubky, nebo podávejte v misce spolu se slanými krekry.
Náš tip
Nepoužívejte místo krémového smetanového sýru jogurt, i kdyby byl hustý. Pomazánka by neměla správnou konzistenci ani chuť.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
Na 1 misku pomazánky
- 2 zralá avokáda (RTE)
- 1 lžíce krémového smetanového sýru bez příchuti
- 2 vrchovaté lžíce strouhaného vyzrálého tvrdého sýru (Grana padano, Old gouda)
- 1 lžička Spiruliny prášku BIO Iswari
- 1 lžíce olivového oleje
- citronová šťáva na dochucení
- bylinkové koření
- sůl
Použité produkty