Raz dva navařeno...

Jahodovo-třešňový džem

Sladký třešně zrály… pokud se i vám na stromě červenají třešně, hned si připravte košík a pár jich natrhejte. Cestou to vezměte kolem jahodového záhonku a přidejte i několik jahod. A co pak s tím? Jednoduše si připravte jahodovo-třešňový džem ochucený čerstvým citronem. Dokonalost. Ať už jej budete ujídat po lžičkách, na čerstvě upečeném chlebu nebo palačinkách, nebudete jej mít stále dost. Nechte se inspirovat od @lenkalives.

Postup

Postup

Ovoce rozmělníme tyčovým mixérem, přidáme šťávu z citronu, která dodá super aroma a na konec balíček JamFixu 1:1 smíchaný s cukrem. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut (průběžně sbíráme pěnu). Ochutnáme, dochutíme kyselinou citronovou a řádně promícháme. Pro jistotu provedeme test – kapku džemu dáme na talířek a pokud nestéká, můžeme plnit do čistých a vypařených sklenic a otáčíme dnem vzhůru. Pokud je marmeláda moc tekutá, přidáme ještě trochu JamFixu, který musí být smíchaný s cukrem - předejdeme tak hrudkování.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny