Jáhlové špenátové halušky bez lepku

Tento recept je skvělý návod na expres rychlý oběd, když vám doma zbyde sáček listového špenátu, pro který nemáte využití. Gramáže jsou orientační, množství mouky přizpůsobte hustotě podle množství špenátu a konzistence, která vám vznikne po rozmixování.
S laskavým svolením Natálie Fedorové @glutenfree_tips, která recept vymyslela, uvařila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Baby špenát rozmixujeme v mixéru (na smoothie) na šťávu, přidáme obě mouky (dle hustoty), vejce, sůl a dobře rozmícháme do požadované konzistence. Tvoříme halušky a vkládáme do vroucí vody. Až vyplavou na hladinu, jsou hotové.
V mezičase si orestujeme slaninu a připravíme rychlou omáčku – ve smetaně v rendlíku rozehřejeme tavený sýr, dochutíme případně solí a pepřem. Omáčkou přelijeme halušky a posypeme opraženou slaninou.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- Listový „baby“ špenát
- 1 vejce
- 1 hrnek Jáhlové mouky Labeta
- 1 PL (nebo dle hustoty těsta) Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 1 balení smetany na vaření
- tavený sýr ve střívku
- sůl
- pepř
- slanina
Použité produkty