Raz dva navařeno...

Jablečný koláč bez lepku

Bleskový jablečný koláč z rýžové mouky potěší každého, kdo chce nebo musí hřešit bez lepku:)

S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Bílky si oddělíme od žloutků a vyšleháme se špetkou soli do hustého sněhu. Žloutky si vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Do pěny přimícháme olej a vodu a opatrně vmícháme i mouku, kterou jsme si předem promísili s práškem do pečiva. Celou směs společně pořádně vyšleháme a postupně jemně zapracujeme sníh z bílků.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané (např. chlebové podélné) formy a do těsta postupně vkládáme na plátky nakrájená oloupaná jablka. Pečeme na 180 °C cca 1 hodinu.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny