Jablečný koláč bez lepku
Bleskový jablečný koláč z rýžové mouky potěší každého, kdo chce nebo musí hřešit bez lepku:)
S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Bílky si oddělíme od žloutků a vyšleháme se špetkou soli do hustého sněhu. Žloutky si vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Do pěny přimícháme olej a vodu a opatrně vmícháme i mouku, kterou jsme si předem promísili s práškem do pečiva. Celou směs společně pořádně vyšleháme a postupně jemně zapracujeme sníh z bílků.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané (např. chlebové podélné) formy a do těsta postupně vkládáme na plátky nakrájená oloupaná jablka. Pečeme na 180 °C cca 1 hodinu.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 3 jablka
- 3 vejce
- 150 g třtinového cukru
- 150 ml olivového oleje
- 1 lžička Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
- 150 g Rýžové mouky Labeta
- 150 ml vody
Použité produkty