Hrníčkový dýňový koláč bez lepku
Sklidili jste spoustu dýní a už vám dochází tipy, jak je zpracovat? Vyzkoušejte tento dýňový koláč. Zajímavá podzimní kombinace potěší vaše oči i chuťové buňky.
S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Nejprve si smícháme sypké suroviny. Mouku, pekanové ořechy, skořici, zázvor, prášek do pečiva a sodu.
V jiné misce vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Přidáme sůl a vanilkový extrakt. Do tekuté směsi postupně zamícháme sypkou směs a úplně nakonec přidáme dýňové pyré. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme na 200 °C cca 12 - 15 minut.
Mascarpone smícháme s trochou smetany a vyšleháme s cukrem (podle chuti) do krému.
Po vychladnutí si můžeme ukrojit část korpusu a nadrobit ho na koláč potřený mascarpone. Dozdobíme pekanovými ořechy.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Těsto:
- 3 vejce
- 2/3 hrníčku dýňového pyré
- 3/4 hrníčku Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 1 hrníček cukru krystal
- špetka soli
- 1/4 hrníčku nasekaných pekanových ořechů
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky zázvoru
- 1 lžička Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
- 1 lžička Jedlé sody Labeta
- 1 lžička silného vanilkového extraktu
Poleva:
- Mascarpone
- smetana ke šlehání
- cukr krystal
Použité produkty