Raz dva navařeno...

Hrníčkový dýňový koláč bez lepku

Sklidili jste spoustu dýní a už vám dochází tipy, jak je zpracovat? Vyzkoušejte tento dýňový koláč. Zajímavá podzimní kombinace potěší vaše oči i chuťové buňky. 

S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Nejprve si smícháme sypké suroviny. Mouku, pekanové ořechy, skořici, zázvor, prášek do pečiva a sodu.

V jiné misce vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Přidáme sůl a vanilkový extrakt. Do tekuté směsi postupně zamícháme sypkou směs a úplně nakonec přidáme dýňové pyré. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme na 200 °C cca 12 - 15 minut. 

Mascarpone smícháme s trochou smetany a vyšleháme s cukrem (podle chuti) do krému. 

Po vychladnutí si můžeme ukrojit část korpusu a nadrobit ho na koláč potřený mascarpone. Dozdobíme pekanovými ořechy.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Těsto:

Poleva:

  • Mascarpone
  • smetana ke šlehání
  • cukr krystal