Raz dva navařeno...

Hořčice se sladkou paprikou

Věděli jste, že hořčice je natolik populární, že má i své vlastní muzeum? Najdete jej v americkém Wisconsinu. Kromě zajímavé historie na vás čekají i čtyři tisícovky druhů hořčic. Zapomeňte proto na chvíli na u nás nejznámější plnotučnou hořčici a připravte si ne tolik obvyklou, zato skvěle chutnající hořčici se sladkou paprikou.

Postup

Postup

Všechny suroviny dáme do mísy a důkladně promícháme. Směs necháme 24 hodin odpočinout v chladničce. Odleželou směs rozmixujeme. Jemnost mixování zvolíme podle vlastní preference. Rozmixovanou hořčici dáme znovu na 24 hodin odležet do chladničky, kde ji následně také skladujeme.

Náš tip

 Čerstvě připravená hořčice je hodně pikantní. Dopřejte jí pár dní na rozležení, aby se ostrý říz trochu vstřebal.

 Díky paprice bude mít hořčice skvělou, paprikovou chuť.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 100 g hořčičného semínka Labeta (tj. jedno balení)
  • 160 ml vody
  • 2 lžíce octa
  • 3 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1lžička sladké mleté papriky

Použité produkty