Hořčice se sladkou paprikou
Věděli jste, že hořčice je natolik populární, že má i své vlastní muzeum? Najdete jej v americkém Wisconsinu. Kromě zajímavé historie na vás čekají i čtyři tisícovky druhů hořčic. Zapomeňte proto na chvíli na u nás nejznámější plnotučnou hořčici a připravte si ne tolik obvyklou, zato skvěle chutnající hořčici se sladkou paprikou.
Postup
Postup
Všechny suroviny dáme do mísy a důkladně promícháme. Směs necháme 24 hodin odpočinout v chladničce. Odleželou směs rozmixujeme. Jemnost mixování zvolíme podle vlastní preference. Rozmixovanou hořčici dáme znovu na 24 hodin odležet do chladničky, kde ji následně také skladujeme.
Náš tip
• Čerstvě připravená hořčice je hodně pikantní. Dopřejte jí pár dní na rozležení, aby se ostrý říz trochu vstřebal.
• Díky paprice bude mít hořčice skvělou, paprikovou chuť.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
- 100 g hořčičného semínka Labeta (tj. jedno balení)
- 160 ml vody
- 2 lžíce octa
- 3 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžíce olivového oleje
- 1lžička sladké mleté papriky
Použité produkty