Raz dva navařeno...

Gnocchi z jáhlové mouky

Milovníci italské kuchyně určitě ocení recept na skvělé gnocchi připravené se zdravější jáhlovou moukou bez lepku. Dejte si je jako přílohu, vynikající jsou se sýrovou omáčkou nebo i na sladko s ovocným přelivem.

S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Brambory oloupeme a dáme vařit do měkka. Až budou uvařené, necháme je pořádně vychladnout a potom nastrouháme na jemno, nebo rozmačkáme vidličkou. Na vál si vysypeme mouku a do ní dáme brambory. Potom přidáme rozšlehané vejce a zpracujeme v hladké těsto. Pokud chceme gnocchi krásně žluté, použijeme domácí vajíčko. Těsto by se nemělo hnětat moc dlouho, aby zůstalo vláčné a nadýchané.

Z těsta vyválíme válečky a nařežeme na cca 1,5 cm široké špalíčky. Ty posypeme krupičkou a vidličkou lehce stlačíme. Připravené gnocchi necháme chvilku proschnout na utěrce a můžeme vkládat do vroucí vody. Vyndáváme je z vody hned, jakmile vyplavou na hladinu. 

Můžeme servírovat na slano, ale jsou také výborné na sladko například s jahodovým přelivem.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny