Gnocchi z jáhlové mouky
Milovníci italské kuchyně určitě ocení recept na skvělé gnocchi připravené se zdravější jáhlovou moukou bez lepku. Dejte si je jako přílohu, vynikající jsou se sýrovou omáčkou nebo i na sladko s ovocným přelivem.
S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Brambory oloupeme a dáme vařit do měkka. Až budou uvařené, necháme je pořádně vychladnout a potom nastrouháme na jemno, nebo rozmačkáme vidličkou. Na vál si vysypeme mouku a do ní dáme brambory. Potom přidáme rozšlehané vejce a zpracujeme v hladké těsto. Pokud chceme gnocchi krásně žluté, použijeme domácí vajíčko. Těsto by se nemělo hnětat moc dlouho, aby zůstalo vláčné a nadýchané.
Z těsta vyválíme válečky a nařežeme na cca 1,5 cm široké špalíčky. Ty posypeme krupičkou a vidličkou lehce stlačíme. Připravené gnocchi necháme chvilku proschnout na utěrce a můžeme vkládat do vroucí vody. Vyndáváme je z vody hned, jakmile vyplavou na hladinu.
Můžeme servírovat na slano, ale jsou také výborné na sladko například s jahodovým přelivem.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 175 g Jáhlové mouky hladké Labeta
- 500 g moučných brambor
- 1 vejce
- špetka soli
- krupička na pomoučnění
Použité produkty