Raz dva navařeno...

Dvoubarevný srnčí hřbet bez lepku

Vypadá složitě, ale nenechte se zmást. Jednoduchý korpus, který se vždy povede, a navíc k nerozeznání od klasického lepkového piškotu. Lehký, nadýchaný a s krémem krásně vláčný. Pokud nebudete připravovat pro děti, nebojte se přidat kávu a do ní panáka Amaretta (mandlový likér) či klasického rumu, krásně piškot zvláční a provoní. Můžete přidat i ovocný džem, fantazii se meze nekladou ;-)

S laskavým svolením Denisy z deniku_z_domaci_kuchyne, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Můžete si vybrat ze 2 verzí postupu. Pokud máte dvě formy na biskupský chlebíček, můžete si základ těsta připravit dohromady a poté rozdělit na dvě poloviny. Do jedné půlky přimícháte kokos, do druhé kakao a poté zapracujete sníh. Pokud máte pouze jednu formu na Srnčí hřbet, nejprve si upečete jeden korpus a poté druhý. Těsto je jednoduché, klasický piškot, takže si vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny, poté přidejte mléko a ostatní suroviny a až vznikne kompaktní těsto, přidejte vyšlehané bílky. Pečte ve vymazané formě (např. Ghí) a vysypané kokosem či mandlovou moukou na 180 °C zhruba 10 minut.

Než korpusy zcela vychladnou, připravte si krém. Nejdříve si zlehka předšlehejte smetanu, do té přidejte ostatní ingredience a vymíchejte krásný hladký nadýchaný krém. Pak už jen korpusy nakrájejte na stejně široké plátky, tmavý kakaový korpus potřete kávou s Amarettem (ale nemusíte, můžete vynechat) a vždy na jednu stranu korpusu natřete krém, dobře se pracuje se zdobícím sáčkem, ale i s nožem či lžící to hravě zvládnete. Nezapomínejte střídat barvy. Hotový dezert nechte hodinku až dvě ztuhnout, ozdobte ovocem nebo i čokoládou.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Těsto světlé:                                                                       

  • 2 vejce
  • 50 ml mléka
  • 75 g třtinového cukru
  • 75 g Univerzální bezlepkové směsi Labeta
  • vanilkový extrakt
  • 20 g kokosu strouhaného
  • 1 lžička jedlé sody Labeta                                                                                                                                                                                                      

 

Těsto tmavé:

               

Krém: