Raz dva navařeno...

Dvoubarevné sušenky bez lepku

Dvoubarevné sušenky z kukuřičné mouky jsou vizuálně poutavým pochoutkovým uměním pro každý stůl. Kombinace světlého a čokoládového kukuřičného těsta vytváří nejen lahodnou chuť, ale také esteticky atraktivní zážitek. Tyto sušenky jsou dokonalým spojením tradice a inovace v pečení.

S laskavým svolením @glutenfree_denisa, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Kukuřičnou mouku smíchejte se solamylem, moučkovým cukrem a kypřicím práškem. Uprostřed hromádky udělejte důlek a do něj vyklepněte jedno celé vejce a jeden žloutek (bílek si dejte stranou, budete ho potřebovat později). Dále přidejte pokrájené máslo (studené z lednice) a přistrouhejte citronovou kůru. Vše dohromady uhněťte v pevné těsto. To potom rozdělte na dvě poloviny. Do jedné poloviny přidejte kakao a znovu uhněťte, aby bylo kakao rovnoměrně v celém těstě. Obě poloviny těsta dejte do potravinové folie a vložte je na 30 minut do lednice.

Po vyndání z lednice rozválejte obě poloviny na dva podobně velké pláty. Začněte světlou polovinou, aby se vám váleček nezašpinil od kakaa. Světlý plát těsta potřete bílkem a přiložte na něj kakaový plát, jehož vrch též potřete bílkem. Pomůže to tomu, aby se obě poloviny lépe spojily a při krájení se neoddělovaly. Troubu si předehřejte na 190 °C. Těsto opatrně srolujte do rolády. Při rolování se snažte těsto opatrně „utahovat“, aby v roládě nezůstaly vzduchové bubliny. Roládu potom nakrájejte na zhruba půl centimetru široké plátky a ty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Sušenky pečte zhruba 10–15 minut.

Náš tip

Základem tohoto receptu je kukuřičná mouka, ale je možno ji v receptu nahradit i moukou rýžovou nebo Univerzálních směsí bez lepku Labeta

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny