Raz dva navařeno...

Domácí piškoty bez lepku

Kdo by nemiloval piškoty? Jedli jsme je jako malí a jako velcí je pro změnu jíme s našimi dětmi… nebo jen tak. Jestliže jste ještě nevyzkoušeli vlastní domácí piškoty, máte co dohánět! Na jazyku se rozplývající a voňavé bezlepkové piškoty jsou to pravé pro přípravu skvělého pudingu. Vynikající jsou i slepené džemem nebo čokoládou coby sladké mlsání.

Postup

Postup

Z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme cukr. Lehce vmícháme žloutky a bezlepkovou Univerzální směs. Na plech vyložený pečicím papírem děláme lžičkou malé hromádky. Pečeme 8-10 minut na 180 °C, poté snížíme teplotu na 160 °C a dopečeme dozlatova (cca 5-6 minut).

Naše tipy

Piškoty můžeme použít do Pudingu bez lepku, jako cukroví, pro nepečené jogurtové nebo tvarohové dorty a dezerty apod.

Snadno z nich vytvoříme třeba sladké jednohubky - piškoty slepíme džemem, proložíme kolečkem banánu, propícháme párátkem a polijeme čokoládou

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny