Raz dva navařeno...

Cuketová čalamáda

Nevíte, co připravit k večeři, nebo čím oživit grilované maso? Vyrostla vám na zahradě cuketa, nebo jste jich dostali od sousedů hned několik? Ideální chvíle připravit si dokonalou cuketovou čalamádu. A že vám cuketa nevoní? Takhle jste ji ještě nejedli! Vynikající je ke grilovanému masu, k domácímu burgeru i na topinky.

Postup

Postup

Cukety, cibule a papriky nakrájíme na jemné kostičky. Vše smícháme s Lakem, cukrem, octem a necháme odležet asi 1 hodinu. Odleželou čalamádu napěchujeme do zavařovacích skleniček i se šťávou a sterilujeme na 80st.C asi 25 minut.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 3 kg oloupané cukety bez jadérek
  • 1 kg bílé papriky
  • 4 ks červené papriky
  • 1 kg cibule
  • 1 balíček směsi k nakládání Lako Labeta
  • 300 g cukru
  • 0,3 l octa