Cuketová čalamáda
Nevíte, co připravit k večeři, nebo čím oživit grilované maso? Vyrostla vám na zahradě cuketa, nebo jste jich dostali od sousedů hned několik? Ideální chvíle připravit si dokonalou cuketovou čalamádu. A že vám cuketa nevoní? Takhle jste ji ještě nejedli! Vynikající je ke grilovanému masu, k domácímu burgeru i na topinky.
Postup
Postup
Cukety, cibule a papriky nakrájíme na jemné kostičky. Vše smícháme s Lakem, cukrem, octem a necháme odležet asi 1 hodinu. Odleželou čalamádu napěchujeme do zavařovacích skleniček i se šťávou a sterilujeme na 80st.C asi 25 minut.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 3 kg oloupané cukety bez jadérek
- 1 kg bílé papriky
- 4 ks červené papriky
- 1 kg cibule
- 1 balíček směsi k nakládání Lako Labeta
- 300 g cukru
- 0,3 l octa
Použité produkty