Čokoládové lanýže

Snadnější vánoční cukroví snad ani neexistuje :) To ale neubírá na jeho lahodnosti! Navíc je plné zdravých surovin a bez lepku!
Postup
Postup
Mandle rozmixujte v mixéru najemno. Přidejte datle, kokosový nebo agávový sirup, vanilkový extrakt a Kakaový prášek. Mixujte, dokud nedosáhnete jemné hmoty. Rukama utvořte kuličky a obalte je v Matcha prášku.
Uchovávejte nejlépe v chladničce po dobu jednoho týdne.
Náš tip
Lanýže můžete obalit nejen v Matcha prášku, ale například i v Kakaovém prášku pro ještě čokoládovější chuť. Na obalení je skvělý i kokos nebo nastrouhané oříšky!
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Na 20 kuliček:
- 150 g vypeckovaných datlí Medjool
- 50 g mandlí
- 2 lžíce kokosového nebo agávového sirupu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžíce Kakaového prášku BIO
- 2 lžíce Matcha prášku BIO
Použité produkty