Raz dva navařeno...

Čokoládová bábovka s rumem a kávou bez lepku

Na této úžasné čokoládové bábovce doladěné rumem a kávou si pochutnáte nejen po nedělním obědě. Je tak lahodná, že si jí budete péct mnohem častěji.

S laskavým svolením Zdeňky Mazúrové @lisci_mlsani, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Formu na bábovku vytřeme tukem a vysypeme bezlepkovou moukou. Přebytečnou mouku vyklepneme. Troubu rozehřejeme na 170 °C.

Máslo a čokoládu dáme do kastrůlku a necháme rozpustit ve vodní lázni a necháme bokem. Připravíme silnou kávu.

Do robotové mísy dáme cukr, moukukypřicí prášek do pečiva. Vejce rozšleháme v mléce. Do robotové mísy k cukru a mouce nalijeme všechny ostatní suroviny – rozpuštěnou čokoládu s máslem, rozšlehané vejce s mlékem, kávu a rum. Vše necháme důkladně rozšlehat. Nalejeme do formy a pečeme asi 50 minut.

Během pečení kontrolujeme. Pokud je povrch upečený, ale uvnitř je těsto ještě tekuté, přikryjeme alobalem. Zkusíme test špejlí (zapíchneme ji do bábovky a po vytažení by měla být suchá. Může být trochu od čokolády, ale těsto by mělo být pevné).

Bábovku vyklopíme, necháme zchladnout a podáváme s ušlehanou šlehačkou.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny