Citronová hořčice

Hořčice má své místo snad v každé rodině. A co rodina, dokonce možná co člen domácnosti, to jiný oblíbený druh hořčice. Vyzkoušejte netradiční kombinaci pikantního hořčičného semínka a svěžího citronu, kterou si v rodině oblíbí všichni.
Postup
Postup
Všechny suroviny dáme do mísy a důkladně promícháme. Směs necháme 24 hodin odpočinout v chladničce. Odleželou směs rozmixujeme. Jemnost mixování zvolíme podle vlastní preference. Rozmixovanou hořčici dáme znovu na 24 hodin odležet do chladničky, kde ji následně také skladujeme.
Náš tip
• čerstvě připravená hořčice je hodně pikantní. Dopřejte jí pár dní na rozležení, aby se ostrý říz trochu vstřebal.
• díky citronu bude mít hořčice krásnou světle žlutou barvu
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
- 100 g hořčičného semínka Labeta (tj. jedno balení)
- 160 ml vody
- 2 lžíce octa,
- 3 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžička citronové kůry
- 1 lžička citronové šťavy
Použité produkty