Raz dva navařeno...

Citronová hořčice

Hořčice má své místo snad v každé rodině. A co rodina, dokonce možná co člen domácnosti, to jiný oblíbený druh hořčice. Vyzkoušejte netradiční kombinaci pikantního hořčičného semínka a svěžího citronu, kterou si v rodině oblíbí všichni.

Postup

Postup

Všechny suroviny dáme do mísy a důkladně promícháme. Směs necháme 24 hodin odpočinout v chladničce. Odleželou směs rozmixujeme. Jemnost mixování zvolíme podle vlastní preference. Rozmixovanou hořčici dáme znovu na 24 hodin odležet do chladničky, kde ji následně také skladujeme.

Náš tip

čerstvě připravená hořčice je hodně pikantní. Dopřejte jí pár dní na rozležení, aby se ostrý říz trochu vstřebal.

 díky citronu bude mít hořčice krásnou světle žlutou barvu

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 100 g hořčičného semínka Labeta (tj. jedno balení)
  • 160 ml vody
  • 2 lžíce octa,
  • 3 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička citronové šťavy