Chilli hořčice

Sladké vám nic neříká, zato ostrému jídlu dáváte zelenou? Stačí trocha chilli hořčice a váš pokrm bude mít říz. Záleží pouze na vaší chuti, jak moc ostrou hořčici připravíte. Chilli hořčice přijde vhod jak během letního grilování, tak i při marinování masa. Jen při experimentování s chilli dejte pozor, aby vám z toho nebylo až příliš horko.
Postup
Postup
K jednomu balení hořčičného semínka Labeta přidáme chilli a všechny ostatní suroviny a důkladně promícháme. Směs dáme na 24 hodin odležet do ledničky. Po odležení směs rozmixujeme. Pokud chceme dosáhnout dohladka rozmixované konzistence, je vhodnější použít běžný mixér. Pro hrubší strukturu postačí použití tyčového mixéru. rozmixovanou hořčici dáme na dalších 24 hodin odpočinout do ledničky, poté můžeme podávat.
Náš tip:
• s množstvím chilli můžeme experimentovat, avšak s respektem - i malé množství dodá hořčici ostrý říz
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
- 100 g Hořčičného semínka Labeta (tj. jedno balení)
- 160 ml vody
- 2 lžíce octa
- 3 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžička drceného chilli
Použité produkty