Raz dva navařeno...

Česneková pomazánka s pohankou

Přemýšlíte, čím si namazat čerstvě upečený chléb? Nebo chcete připravit rychlé pohoštění pro návštěvu? Skvělá pomazánka doplněná na vitamíny a minerály bohatou pohankou je trefou do černého!

S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Ve velké míse si smícháme pomazánkové máslo a majonézu. Prolisujeme česnek a přidáme nastrouhaný eidam. Pořádně promícháme a nakrájíme nebo nastříháme pažitku. Nasypeme lžíci naklíčené pohanky a dochutíme solí a pepřem. Dozdobíme rukolou a posypeme semínky pohanky

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 300g pomazánkového másla
  • 4 velké stroužky česneku
  • 1 lžička majonézy
  • 50 g sýru typu Eidam
  • sůl a pepř
  • dle chuti a na ozdobení – nasekaná pažitka, lístky rukoly, Naklíčená pohanka BIO Labeta