Bylinková roláda
Milujete bramborové těsto a máte dostatek čerstvých bylinek, které nestíháte zpracovat? Vyzkoušejte náš nevšední recept na bylinkovou roládu. Potěší coby bezmasý pokrm i rychlá chuťovka. Její příprava je navíc více než jednoduchá a nepotřebujete k tomu téměř nic. Tak co říkáte, pustíte se do bylinkové rolády?
Postup
Postup
Ze směsi a vody vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva stejné díly. Z těsta mezi folií vyválíme asi půl centimetru silný plát, který potřeme bylinkami rozmíchanými v másle. Plát zabalíme pomocí fólie do rolády a okraje zamáčkneme směrem dovnitř. Bylinkovým máslem potřeme i vnější část rolády. Vaříme ve vodě (už nepotíráme z vnější strany), nebo v páře na 100°C asi 38 minut.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Varianta s Bramborové těsto 400 g:
- 400 g sypké směsi na Bramborové těsto Labeta
- 400 ml vody
- 40 g rozpuštěného másla
- čerstvé či sušené bylinky dle chuti
Varianta s Bramborové knedlíky 400 g:
- 400 g sypké směsi na Bramborové knedlíky 400 g Labeta
- 400 ml vody
- 40 g rozpuštěného másla
- čerstvé či sušené bylinky dle chuti
Varianta s Bramborové knedlíky 330 g:
- 330 g sypké směsi na Bramborové knedlíky 330 g Labeta
- 330 ml vody
- 35 g rozpuštěného másla
- čerstvé či sušené bylinky dle chuti
Použité produkty