Raz dva navařeno...

Bulgurovo-pohankový salát s pečenou řepou a citrusy

Salát, který polahodí vašemu oku i chuťovým pohárkům. Vychutnejte si skvělou kombinaci pečené řepy, citrusů a sýru Feta s bulgurem a pohankou, lahůdka! 

S laskavým svolením Barbory Říhové @rebarboras_kitchen, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Bulgur propláchněte a uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu (většinou 1:1 na cca 10 – 15 minut).

Než se uvaří bulgur, dejte péct do trouby řepu. Celá (rozpůlená a v alobalu) se bude péct déle, můžete si ji tedy klidně předpéct den předem. Pokud ji oloupanou nakrájíte rovnou na plátky a zabalíte do alobalu, bude upečená během pár minut. Je možné opéct ji i na domácím stolním grilu, je to pak také otázka pár minut. Pečte ji v alobalu a potřenou olejem.

Do uvařeného bulguru vmíchejte lžíci naklíčené pohanky.

Na talíře rozložte rukolu, přidejte uvařený bulgur s pohankou, plátky pečené řepy (tu dle chuti osolte a opepřete), kousky pomeranče, nakonec nadrobte sýr a navrch ještě ozdobte naklíčenou pohankou. Zakápněte olivovým olejem a můžete podávat.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 100 g bulguru
  • 3 lžíce Naklíčené pohanky BIO Labeta
  • 1 menší červená řepa
  • 1 červený pomeranč (případně grep)
  • Feta nebo balkánsky sýr (hodí se i kozí sýr)
  • rukola
  • olivový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř