Bulgurovo-pohankový salát s pečenou řepou a citrusy
Salát, který polahodí vašemu oku i chuťovým pohárkům. Vychutnejte si skvělou kombinaci pečené řepy, citrusů a sýru Feta s bulgurem a pohankou, lahůdka!
S laskavým svolením Barbory Říhové @rebarboras_kitchen, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Bulgur propláchněte a uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu (většinou 1:1 na cca 10 – 15 minut).
Než se uvaří bulgur, dejte péct do trouby řepu. Celá (rozpůlená a v alobalu) se bude péct déle, můžete si ji tedy klidně předpéct den předem. Pokud ji oloupanou nakrájíte rovnou na plátky a zabalíte do alobalu, bude upečená během pár minut. Je možné opéct ji i na domácím stolním grilu, je to pak také otázka pár minut. Pečte ji v alobalu a potřenou olejem.
Do uvařeného bulguru vmíchejte lžíci naklíčené pohanky.
Na talíře rozložte rukolu, přidejte uvařený bulgur s pohankou, plátky pečené řepy (tu dle chuti osolte a opepřete), kousky pomeranče, nakonec nadrobte sýr a navrch ještě ozdobte naklíčenou pohankou. Zakápněte olivovým olejem a můžete podávat.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 100 g bulguru
- 3 lžíce Naklíčené pohanky BIO Labeta
- 1 menší červená řepa
- 1 červený pomeranč (případně grep)
- Feta nebo balkánsky sýr (hodí se i kozí sýr)
- rukola
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Použité produkty