Raz dva navařeno...

Bramborové škubánky

Lámete si hlavu s tím, co připravíte k jídlu? Vykrajované bramborové škubánky jsou skvělou variantou bezmasého obědu. Stejně tak se perfektně hodí coby poctivý dezert po lehčím obědě. Ať už je posypete mákem a cukrem, nebo vyzkoušíte zakysanou smetanu s ovocem, potěšíte tím celou rodinu. A kdyby vám škubánky náhodou zbyly, neváhejte je opéct.

Postup

Postup

Mléko zahřejeme na 80-90 °C, přidáme máslo a mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Směs na bramborové těsto promícháme s cukrem a poté postupně vmícháme do mléka s máslem. Důkladně mícháme do zhoustnutí. Lžíci namočíme v rozpuštěném másle a postupně odkrajujeme na talíř škubánky. Hotové škubánky pocukrujeme moučkovým cukrem, posypeme Makovou náplní Labeta a polijeme máslem. Nebo ochutíme zakysanou smetanou a čerstvým ovocem.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Varianta s Bramborové těsto

Na škubánky:

  • 400 g směsi
  • 55 g cukru
  • 65 g másla + na vykrajování škubánků
  • 1,3 l mléka

Varianta s Bramborové knedlíky 400 g: 

Na škubánky:

  • 400 g směsi
  • 55 g cukru
  • 65 g másla + na vykrajování škubánků
  • 1,3 l mléka

Varianta s Bramborové knedlíky 330 g

  • 330 g směsi
  • 46 g cukru
  • 55 g másla + na vykrajování škubánků 
  • 1,08 l mléka

Na dochucení: