Bramborové škubánky

Lámete si hlavu s tím, co připravíte k jídlu? Vykrajované bramborové škubánky jsou skvělou variantou bezmasého obědu. Stejně tak se perfektně hodí coby poctivý dezert po lehčím obědě. Ať už je posypete mákem a cukrem, nebo vyzkoušíte zakysanou smetanu s ovocem, potěšíte tím celou rodinu. A kdyby vám škubánky náhodou zbyly, neváhejte je opéct.
Postup
Postup
Mléko zahřejeme na 80-90 °C, přidáme máslo a mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Směs na bramborové těsto promícháme s cukrem a poté postupně vmícháme do mléka s máslem. Důkladně mícháme do zhoustnutí. Lžíci namočíme v rozpuštěném másle a postupně odkrajujeme na talíř škubánky. Hotové škubánky pocukrujeme moučkovým cukrem, posypeme Makovou náplní Labeta a polijeme máslem. Nebo ochutíme zakysanou smetanou a čerstvým ovocem.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
Varianta s Bramborové těsto:
Na škubánky:
- 400 g směsi
- 55 g cukru
- 65 g másla + na vykrajování škubánků
- 1,3 l mléka
Varianta s Bramborové knedlíky 400 g:
Na škubánky:
- 400 g směsi
- 55 g cukru
- 65 g másla + na vykrajování škubánků
- 1,3 l mléka
Varianta s Bramborové knedlíky 330 g:
- 330 g směsi
- 46 g cukru
- 55 g másla + na vykrajování škubánků
- 1,08 l mléka
Na dochucení:
- moučkový cukr podle chuti
- Maková náplň Labeta
- zakysaná smetana
- ovoce
Použité produkty