Raz dva navařeno...

Bezlepkový velikonoční beránek

Tento Beránek svou chutí připomíná klasické piškotové těsto. Je úžasně vláčný, kyprý a lehounký zároveň. Od klasického naprosto k nerozeznání. Pohrajte si s polevou či mramorováním uvnitř beránka. Tento recept Vám přinášíme s laskavým svolením Denisy Váchové @denik_z_domaci_kuchyne, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Celá vejce našleháme do pěny s vanilkovým extraktem a cukrem, čím více našleháte vajíčka s cukrem, tím bude mít beránek nadýchanější piškotovou konzistenci. Poté do pěny přidáme tvaroh, který opět zašleháme. Postupně přidáme mléko a ostatní suroviny a vymícháme krásné těsto.

Těsto nalijeme do formy předem vymazané máslem a vysypané mandlovou moukou (aby šel beránek snadno vyklopit).

Pečeme v předem předehřáté troubě na 160 stupňů cca 50 až 60 minutek (záleží na troubě). Určitě doporučuji péct delší dobu na méně stupňů, aby se beránek krásně a rovnoměrně propekl. Zkusíme špejlovým testem, zda je beránek propečený a poté ho necháme 5 minut stát ještě ve formě, než ho vyklopíme.

Po vyklopení už jen vydržet do úplného zchladnutí a můžete ozdobit jak moučkovým cukrem a mašličkou, nebo klidně čokoládou rozpuštěnou ve smetaně. 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny