Bezlepkový quiche s ricottou
Delikátní spojení ricotty s jemným bezlepkovým těstem přináší nový rozměr gurmánského zážitku. Toto quiche je dokonalou volbou pro ty, kdo hledají bezlepkovou pochoutku bez kompromisů v chuti.
S laskavým svolením @glutenfree_denisa, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Ingredience z lednice vyndejte alespoň půl hodiny před pečením. Troubu si předehřejte na 180 °C. Formu na quiche (nebo tartaletkové formičky) vymažte olejem a vysypte moukou.
Nejprve si připravte těsto. Do mísy nasypte bezlepkovou mouku. K ní přidejte 50 g ricotty, vejce, olej, kypřicí prášek a špetku soli. Vše důkladně propracujte v pevné těsto. Vál poprašte moukou a těsto vyválejte na zhruba půlcentimetrový plát.Těsto opatrně odlepte od válu a přendejte do formy. Těsto na dně formy propíchejte vidličkou, aby se zbytečně při pečení nenafukovalo.
Potom se můžete pustit do náplně. V menší misce smíchejte ricottu s listovým špenátem. Tuto směs dejte na dno quiche, na ni pokládejte rozkrojená rajčata a vše zalijte smetanou. V samotném závěru ještě quiche osolte a opepřete.
Quiche pečte zhruba 20 minut (dokud těsto nezezlátne).
Suroviny
Suroviny
Na těsto
- 100 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 50 g ricotty
- 1 větší vejce
- 1 polévková lžíce řepkového oleje
- 1 čajová lžička Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
- špetka soli
Na náplň
- 150 g ricotty
- listový špenát
- cherry rajčata
- 200 ml 33% smetany
- sůl, pepř
Použité produkty