Raz dva navařeno...

Bezlepkový quiche s ricottou

Delikátní spojení ricotty s jemným bezlepkovým těstem přináší nový rozměr gurmánského zážitku. Toto quiche je dokonalou volbou pro ty, kdo hledají bezlepkovou pochoutku bez kompromisů v chuti.

S laskavým svolením @glutenfree_denisa, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Ingredience z lednice vyndejte alespoň půl hodiny před pečením. Troubu si předehřejte na 180 °C. Formu na quiche (nebo tartaletkové formičky) vymažte olejem a vysypte moukou.

Nejprve si připravte těsto. Do mísy nasypte bezlepkovou mouku. K ní přidejte 50 g ricotty, vejce, olej, kypřicí prášek a špetku soli. Vše důkladně propracujte v pevné těsto. Vál poprašte moukou a těsto vyválejte na zhruba půlcentimetrový plát.Těsto opatrně odlepte od válu a přendejte do formy. Těsto na dně formy propíchejte vidličkou, aby se zbytečně při pečení nenafukovalo.

Potom se můžete pustit do náplně. V menší misce smíchejte ricottu s listovým špenátem. Tuto směs dejte na dno quiche, na ni pokládejte rozkrojená rajčata a vše zalijte smetanou. V samotném závěru ještě quiche osolte a opepřete.

Quiche pečte zhruba 20 minut (dokud těsto nezezlátne).

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na těsto

Na náplň

  • 150 g ricotty
  • listový špenát
  • cherry rajčata
  • 200 ml 33% smetany
  • sůl, pepř