Raz dva navařeno...

Bezlepkoví skořicoví šneci z kynutého těsta

Oblíbená sladkost v celé severní Evropě, hlavně pak ve Švédsku. Ochutnejte ji i Vy!

S laskavým svolením Aničky Volfové @anicka_volf, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Nejprve vyšleháme máslo s cukrem a poté přidáme mouku a vejce. V mouce uděláme důlek, nadrobíme do něj kvasnice, přidáme trochu cukru, zalijeme vlažným mlékem (trochou z odměřeného množství) a necháme vzejít kvásek. Ve zbytku mléka necháme nabobtnat psyllium (cca 10 min), které následně vmícháme do těsta a zpracujeme. Necháme asi hodinu kynout.

Připravíme si skořicové máslo - smícháme rozpuštěné máslo a skořicový cukr dle chuti.

Z těsta vyválíme tenčí plát (nejlepší je válet mezi dvěma pečicími papíry, aby těsto zůstalo vláčné a zároveň se nám nelepilo na pracovní plochu), který potřeme připraveným skořicovým máslem. Po potření zatočíme, nakrájíme a dáme péct na pekáček s pečicím papírem při 180 °C cca 40 minut.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na skořicové máslo