Bezlepkoví skořicoví šneci z kynutého těsta
Oblíbená sladkost v celé severní Evropě, hlavně pak ve Švédsku. Ochutnejte ji i Vy!
S laskavým svolením Aničky Volfové @anicka_volf, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Nejprve vyšleháme máslo s cukrem a poté přidáme mouku a vejce. V mouce uděláme důlek, nadrobíme do něj kvasnice, přidáme trochu cukru, zalijeme vlažným mlékem (trochou z odměřeného množství) a necháme vzejít kvásek. Ve zbytku mléka necháme nabobtnat psyllium (cca 10 min), které následně vmícháme do těsta a zpracujeme. Necháme asi hodinu kynout.
Připravíme si skořicové máslo - smícháme rozpuštěné máslo a skořicový cukr dle chuti.
Z těsta vyválíme tenčí plát (nejlepší je válet mezi dvěma pečicími papíry, aby těsto zůstalo vláčné a zároveň se nám nelepilo na pracovní plochu), který potřeme připraveným skořicovým máslem. Po potření zatočíme, nakrájíme a dáme péct na pekáček s pečicím papírem při 180 °C cca 40 minut.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 50 – 100 g cukru
- 330 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 1 lžíce psyllia
- 1/3 kostky čerstvého droždí
- 170 ml mléka
- 1 vejce
- 100 g másla
Na skořicové máslo
- asi 1/4 rozpuštěného másla
- Skořicový cukr Labeta dle chuti
Použité produkty