Bezlepkoví pizza šneci
Bezlepkoví pizza šneci jsou skvělou alternativou k tradiční pizze a zároveň ideální snack na párty nebo rychlou svačinu. Díky bezlepkovému těstu si na nich mohou pochutnat i ti s citlivostí na lepek, aniž by museli obětovat chuť nebo texturu. Plnění oblíbenými ingrediencemi jako jsou rajčata, sýr a šunka dělá z těchto malých delikates vynikající chuťový zážitek.
S laskavým svolením @glutenfree_denisa, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. Ve velké míse promíchejte všechny suché suroviny – mouku, kypřicí prášek, sůl a cukr. Potom přilijte olej a začněte postupně přilévat vodu. Pravděpodobně bude potřeba přidat celých 230 ml vody. Směs zpracujte do pevného těsta, které následně rozválejte na zhruba 0,5 cm plát. Těsto by se nemělo k válu lepit, ale pro jistotu můžete vál poprášit bezlepkovou moukou. Vyválené těsto potřete kečupem a vyskládejte na něj cokoliv máte rádi a co najdete v lednici. Těsto opatrně smotejte a začněte krájet na zhruba centimetrové plátky
Šneky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete je rozšlehaným vejcem. Pečte zhruba po dobu 15–20 minut.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Na těsto
- 300 g Univerzální směs bez lepku Labeta
- ½ sáčku Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
- špetka soli
- lžička cukru
- 200 - 230 ml vody
- 30 ml oleje
Na náplň (dle chuti)
- kečup
- plátkový sýr
- šunka
- niva
- listový špenát apod.
Na potření
- vejce
Použité produkty