Raz dva navařeno...

Bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta

Chystáte rodinnou oslavu a přemýšlíte, co dobrého na stůl připravíte? Nedělejte si starosti s žádnými dietními omezeními a upečte jedinečné bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta. Lehké a nadýchané těsto doplněné lahodným krémem zkrátka a jednoduše nikdy nezklame. Naopak. Po domácích věnečcích se budou všichni až do jednoho olizovat. Pro jistotu možná připravte rovnou dvě dávky.

Postup

Postup

Než začneme pracovat na těstě, vyndáme z chladničky máslo na krém, aby v průběhu přípravy těsta změklo na pokojovou teplotu. Do nádoby, nejlépe s nepřilnavým povrchem, dáme vodu, sůl, tuk a necháme rozpustit. Po úplném rozpuštění vmícháme univerzální směs. Mícháme, dokud se všechny suroviny nespojí. Vařečkou začneme koulet těsto po hrnci a takzvaně odpalujeme, propařujeme asi 5-7 minut. Těsto není nelepivé jako tomu je u lepkového, dokonce pustí přebytečný tuk. Po 5-7 minutách těsto přendáme do mísy a necháme zchladnout. Mezi tím uvaříme z mléka, pudingového prášku a cukru hustý puding. Ten necháme úplně zchladnout. Zchladlé těsto lehce prošleháme ručním šlehačem. Přidáme jedno vejce a řádně prošleháme. Poté přidáme druhé vejce a opět prošleháme. Nakonec zašleháme bezlepkový kypřicí prášek. Těstem naplníme sáček na zdobení a na plech vyložený pečicím papírem nanášíme těsto do tvaru věnečků. Pečeme asi 15 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Po vychladnutí věnečky rozkrojíme. Máslo pokojové teploty vyšleháme a začneme postupně zašlehávat vychladlý puding. Můžeme ochutit trochou rumu. Vyšlehaným krém plníme věnečky. Hotové zákusky necháme vychladit v lednici, nejlépe přes noc.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na těsto:

Na krém:

Množství surovin vystačí asi na 30 kusů o průměru cca 5 cm  (2 větší plechy po 15 kusech)