Raz dva navařeno...

Bezlepkové tvarohové „cukroví“ na slano

Zkuste letos slané cukroví, jako protiváhu všudypřítomného sladkého. Chuťovky z tvarohového těsta jsou v této verzi navíc bez lepku, což ocení nejen celiaci, ale všichni, kteří musí lepek z jakýchkoli důvodů vyloučit či omezovat. Těsto je snadné, připravené raz dva. Stačí už jen vykrájet oblíbené tvary a posypat podle vlastní fantazie. Perfektně vypadají sezamová semínka. Rovnou si na lístečky napište recept, protože ho návštěvy budou chtít.

S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Máslo nechte změknout. Spojte ho s tvarohem, bezlepkovou směsí a vypracuje těsto. Těsto vytvarujte do válečku a zabalené ve folii nechte odležet v lednici.

Na pomoučené ploše vyválejte placku silnou asi půl centimetru. Pomocí vykrajovátka tvořte oblíbené tvary a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a lehce posypte kořením a semínky. Pečte na 180 °C do zlatova (cca 15 až 20 minut, dle trouby). 

Náš tip

Na posyp použijte směs koření, které obsahuje červený pepř. Vypadá to efektně. 

Tyto slané chuťovky vypadají krásně v průhledném celofánu staženým vánoční stuhou. Použijte jako jedlý dárek. 

Pokud nemáte čas, nebo nemáte vykrajovátka, rozkrájejte plát těsta na tyčinky.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny