Bezlepkové perníkové vánoční muffiny
Upečte vynikající perníkové muffiny na váš sváteční stůl! Máte je hotové raz dva a krásně provoní váš dům.
Postup
Postup
Směs na perník smícháme s vejci, olejem a mlékem nebo vodou a vyšleháme do krémového těsta. Těstem plníme muffinové košíčky do více než 3/4 objemu a pečeme v troubě na 170 °C (v horkovzdušné na 150 °C) po dobu 15-20 minut v závislosti na velikosti košíčku.
Naše tipy:
• pokud použijete při přípravě vodu, budou muffiny nejen bez lepku, ale i bez laktózy
• pro obměnu chuti přidejte do těsta nasekané ořechy, povidla, strouhaný kokos nebo bezlepkovou čokoládu
• fandíte-li moučníkům s náplní, naplňte košíčky těstem do 1/3, doprostřed dejte lžičku marmelády a košíček doplňte těstem do více než 3/4 objemu
• hotové ještě horké muffiny můžeme polít čokoládovou polevou a ozdobit barevným cukrovým sypáním
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
- Perník bez lepku Labeta
- 2 vejce
- 125 ml oleje
- 200 ml vlažného mléka nebo vody
Použité produkty