Bezlepkové kefírové lívance s jáhlovou moukou

Milujete lívance? Pak určitě musíte vyzkoušet tyto jemné, z kefíru připravené bezlepkové lívanečky. Co si je ozdobit a dochutit domácím džemem?
S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Kefír metličkou důkladně prošlehejte s vejci, přidejte lžičku prášku do pečiva, oslaďte a postupně promíchejte s moukami. Když je čas, mouku prosijte přes sítko. Těsto nechte alespoň 5 minut odležet.
Na středně rozpálený lívanečník vytřený tukem nanášejte lžící těsto. Když je lívaneček ze spoda opečený a nahoře není tekutý, otočte ho a opečte z druhé strany. Lívanečky odkládejte do keramické nádoby, aby zůstaly teplé. Na stole je pak zdobte dle chuti. Tvarohovým krémem, řeckým jogurtem, medem, povidly, džemem, ovocem.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 500 ml kefíru
- 2 vejce
- 100 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 100 g Jáhlové mouky hladké Labeta
- 1 lžíce přírodního cukru či jeho alternativy
- 1 lžička Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
- Tuk na opékání lívanců – ideálně přepuštěné máslo Ghí
Použité produkty