Raz dva navařeno...

Bezlepkové kefírové lívance s jáhlovou moukou

Milujete lívance? Pak určitě musíte vyzkoušet tyto jemné, z kefíru připravené bezlepkové lívanečky. Co si je ozdobit a dochutit domácím džemem?

S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Kefír metličkou důkladně prošlehejte s vejci, přidejte lžičku prášku do pečiva, oslaďte a postupně promíchejte s moukami. Když je čas, mouku prosijte přes sítko. Těsto nechte  alespoň 5 minut odležet.

Na středně rozpálený lívanečník vytřený tukem nanášejte lžící těsto. Když je lívaneček ze spoda opečený a nahoře není tekutý, otočte  ho a opečte z druhé strany. Lívanečky odkládejte do keramické nádoby, aby zůstaly teplé. Na stole je pak zdobte dle chuti. Tvarohovým krémem, řeckým jogurtem, medem, povidly, džemem, ovocem.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny