Raz dva navařeno...

Bezlepkové karlovarské knedlíky

Ke svátečnímu obědu, a zvlášť pokud se jedná o omáčku, patří nezřídka i knedlík. Ten karlovarský připravíte snadno sami doma a vystačíte si se surovinami, které v ledničce a spíži běžné máte. Pokud k základním surovinám přidáte také čerstvou listovou petrželku, bude výsledek nejen výborný na chuť, ale ozdobí i talíř.

Postup

Postup

Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Poté ho zalijeme mlékem a vmícháme žloutky. Alespoň den staré pečivo nakrájíme na kostičky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V míse smícháme nakrájené pečivo, mléko se žloutky, osolíme a necháme pár minut vsáknout. Zasypeme Univerzální směsí a řádně promícháme. Do hmoty zapracujeme ušlehaný sníh a těsto vyválíme do tvaru šišky. Šišku zabalíme do mokrého řádně vyždímaného ubrousku, který na koncích 2x zavážeme nití. Jednou těsně u knedlíku a podruhé ještě o centimetr dále. Zabalený knedlík vložíme do vroucí osolené vody a na mírném plameni vaříme 5 minut. Poté odstraníme vnitřní nitě, šišku obrátíme a na mírném plameni vaříme ještě asi 20 minut. Hotový knedlík vybalíme opatrně z ubrousku a krájíme na plátky.

Milujete bylinky? Přimíchejte do těsta nadrobno nakrájenou petrželku nebo řeřichu.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny