Bezlepkové kaiserky

Vůně čerstvě upečeného pečiva šířící se po kuchyni? To není sen, tomu se říká domov! Ošidit se o něj nemusíte ani v momentě, pokud máte bezlepkovou dietu. My pro vás totiž máme recept na dokonale křupavé a uvnitř nadýchané bezlepkové kaiserky. Také se vám sbíhají sliny? Tak hurá do pečení!
Postup
Postup
Vše smícháme, utvoříme hladké těsto a necháme kynout asi 40 minut. Z těsta utvoříme kulaté bochánky asi 50-70g a vkládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Rýhy vytvoříme tak, že stěrkou promáčkneme vytvořené bochánky na různých místech 3-5 krát směrem k plechu. Poté potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky (kmín, sezam, dýně, slunečnice, lněné semínko, hrubozrnná sůl..)
Pečeme dozlatova na 170 stupňů po dobu asi 20 minut.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 500 g Univerzální směsi bez lepku
- 10 g cukru
- 10 g soli
- 100 ml oleje
- 3 vejce
- 250 ml vlažného mléka
- 28 g sušeného droždí
Použité produkty