Bezlepkové jogurtové nočky s mákem, švestkovou omáčkou a marcipánovou posypkou

Skvělý sladký bezlepkový oběd potěší všechny malé i velké strávníky. Už víte, co budete vařit na nedělní oběd?:)
S laskavým svolením Svatavy Coolinářky Vaškové @svatavacoolinarka, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Jogurtové těsto na nočky si připravte dle návodu na obalu. Stačí sypkou směs zalít vodou a nechat zhoustnout.
Mezitím dejte vařit v hrnci vodu, ve které budete nočky vařit. Z kousku těsta si pomocí dvou polévkových lžic vytvořte tvar nočku a dejte ho vařit do vroucí vody. Pracujte rychle, aby se nočky vařily přibližně stejnou dobu ve třech várkách.
Hotové nočky obalte v mletém máku, do kterého zamíchejte moučkový cukr.
Jednoduchou, ale velmi chutnou ovocnou omáčku, si připravte ohřátím švestkové přesnídávky. Je chuťově výrazná, není třeba ji nijak dál dochucovat a výborně se doplňuje s mákem.
Na talíř servírujte nočky obalené v máku, trochu švestkové omáčky a navrch každou porci postrouhejte marcipánem a posypte na sucho opraženými mandlovými plátky, které v jídle dokonale křupnou.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 1 balení Jogurtových knedlíků bez lepku Labeta
- 5 lžic mletého máku
- 1 lžíce moučkového cukru
- 50 g marcipánu
- 200 g 100% dětské švestkové přesnídávky
- 2 hrsti mandlových plátků
Použité produkty