Raz dva navařeno...

Bezlepkové jogurtové nočky s mákem, švestkovou omáčkou a marcipánovou posypkou

Skvělý sladký bezlepkový oběd potěší všechny malé i velké strávníky. Už víte, co budete vařit na nedělní oběd?:)

S laskavým svolením Svatavy Coolinářky Vaškové @svatavacoolinarka, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Jogurtové těsto na nočky si připravte dle návodu na obalu. Stačí sypkou směs zalít vodou a nechat zhoustnout.

Mezitím dejte vařit v hrnci vodu, ve které budete nočky vařit. Z kousku těsta si pomocí dvou polévkových lžic vytvořte tvar nočku a dejte ho vařit do vroucí vody. Pracujte rychle, aby se nočky vařily přibližně stejnou dobu ve třech várkách.

Hotové nočky obalte v mletém máku, do kterého zamíchejte moučkový cukr.

Jednoduchou, ale velmi chutnou ovocnou omáčku, si připravte ohřátím švestkové přesnídávky. Je chuťově výrazná, není třeba ji nijak dál dochucovat a výborně se doplňuje s mákem.

Na talíř servírujte nočky obalené v máku, trochu švestkové omáčky a navrch každou porci postrouhejte marcipánem a posypte na sucho opraženými mandlovými plátky, které v jídle dokonale křupnou.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny