Bezlepkové bramborové šišky s mákem
Oblíbené jídlo vytížených žen? To rychle hotové a z minima ingrediencí, které jsou doma stále po ruce! Bramborové šišky s mákem zvládnete uvařit z jediné směsi a servírovat můžete do 15 minut od rozhodnutí pustit se do vaření.
Postup
Postup
Směs na Bramborové knedlíky bez lepku Labeta smícháme se 450 ml studené vody. Řídší konzistence je v pořádku, těsto po chvilce ztuhne. Z těsta vyválíme menší šišky a vložíme do vroucí, mírně osolené vody. Vaříme podle velikosti šišek asi 7-10 minut (uvařené šišky vyplavou na hladinu).
Hotové šišky pomastíme máslem a posypeme směsí moučkového cukru s mákem nebo s osmaženou kukuřičnou strouhankou.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
- Bramborové knedlíky bez lepku Labeta
- 450 ml studené vody
- trocha másla
- mák na posypání
Použité produkty