Raz dva navařeno...

Bezlepkové bramborové placky

Tenká bramborová placka je oblíbený univerzál - se zelím a uzeným se zavděčí mlsným tatínkům, s marmeládou dětem a maminky ji možná nejraději vychutnají u knížky pozdě večer na studeno. Ať už ji budete servírovat jakkoliv, příprava je jednoduchá, počet potřebných ingrediencí malý a radost z výsledku vždy veliká!

Postup

Postup

Směs na Bramborové knedlíky bez lepku Labeta smícháme s Rýžovou moukou Labeta  a vodou a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 8 dílů. Z každého dílu vyválíme placku na pomoučeném válu. Aby se těsto nelepilo, je ideální výválet placku přes fólii nebo sáček. Vyválené placky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Hotové placičky podáváme jako přílohu nebo i samotné, například namazané marmeládou.

Náše tipy:

• Mlsounům, kteří chtějí usmažit jen dvě placičky pro sebe k rychlé večeři, postačí 80 g směsi na Bramborové knedlíky Labeta, 80 g Rýžové mouky Labeta a 150 ml vody. Postup přípravy je stejný.

• Do těsta můžeme přidat čerstvě nasekané bylinky.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny