Raz dva navařeno...

Bezlepkové bramborové halušky

Ačkoliv se to na první pohled možná nezdá, halušky jsou bezlepkovou super rychlovkou. Příprava je jednoduchá a možnosti servírování takřka nekonečné - s bryndzou, zakysanou smetanou, zelím nebo k radosti našich nejmenších - s kakaem.

Postup

Postup

Smícháme 75 g směsi na Bramborové knedlíky bez lepku Labeta, 125 g Univerzální směsi bez lepku Labeta, 230 ml vody a vypracujeme těsto. Přes haluškové síto protlačujeme těsto do vroucí, osolené vody. Krátce povaříme a jakmile vyplavou halušky na hladinu, scedíme je a promícháme s rostlinným olejem (nebo ideálně restovanou slaninou), brynzou nebo strouhaným sýrem, kyselým zelím nebo zakysanou smetanou.

Naše tipy:

 Pokud u vás neboduje pro halušky typická brynza, doporučujeme směs strouhaných sýrů - 100 g cihly a 50 g nivy rychle vmíchat do horkých halušek se slaninou.

Haluškové síto práci usnadní, nezbytné však není. Těsto můžete dát na prkénko namočené v horké vodě a nožem, také namočeným v horké vodě, halušky z prkénka odkrajovat do vroucí vody.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny