Bezlepkové Andulky

Dvě odlišná těsta spojená pikantní marmeládou... Vyzkoušejte další skvělé bezlepkové ořechové cukroví pro vaše vánoční mlsání!
S laskavým svolením Zdeňky Mazúrové @lisci_mlsani, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
2–3 plechy vyložíme pečícím papírem. Ořechy pomeleme najemno a dáme stranou. Suroviny na první těsto zpracujeme v robotu dohladka. Odebereme vždy kousek těsta a na pomoučeném vále vyválíme plát asi 2–3 mm vysoký. Vykrajujeme malá kolečka a přeneseme na plech. Postupně tímto způsobem zpracujeme celé těsto. Troubu si předehřejeme na 150 °C.
Doprostřed každého kolečka dáme malý kousek marmelády. Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Přidáme nastrouhanou kůru z citrusu, prosátý cukr a ořechy a smícháme ve druhé těsto, které vložíme do zdobícího sáčku s hladkou špičkou. Na každé kolečko na plechu ze sáčku (lze i lžičkou) klademe bochánek ořechové směsi a pečeme do růžova. Pokud máte horkovzduch, tak můžete péci všechny plechy najednou, pokud nemáte, tak po jednom.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
1. těsto
- 210 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 140 g změklého másla
- 70 g cukru moučka
2.těsto
- 3 bílky
- špetka soli
- 140 g cukru moučka
- 200 g strouhaných ořechů
- nastrouhaná kůra z chemicky neošetřeného citronu nebo pomeranče
- malá sklenička pikantní marmelády
Použité produkty