Raz dva navařeno...

Bezlepkové Andulky

Dvě odlišná těsta spojená pikantní marmeládou... Vyzkoušejte další skvělé bezlepkové ořechové cukroví pro vaše vánoční mlsání!  

S laskavým svolením Zdeňky Mazúrové @lisci_mlsani, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

2–3 plechy vyložíme pečícím papírem. Ořechy pomeleme najemno a dáme stranou. Suroviny na první těsto zpracujeme v robotu dohladka. Odebereme vždy kousek těsta a na pomoučeném vále vyválíme plát asi 2–3 mm vysoký. Vykrajujeme malá kolečka a přeneseme na plech. Postupně tímto způsobem zpracujeme celé těsto. Troubu si předehřejeme na 150 °C.

Doprostřed každého kolečka dáme malý kousek marmelády. Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Přidáme nastrouhanou kůru z citrusu, prosátý cukr a ořechy a smícháme ve druhé těsto, které vložíme do zdobícího sáčku s hladkou špičkou. Na každé kolečko na plechu ze sáčku (lze i lžičkou) klademe bochánek ořechové směsi a pečeme do růžova. Pokud máte  horkovzduch, tak můžete péci všechny plechy najednou, pokud nemáte, tak po jednom.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

1. těsto

2.těsto

  • 3 bílky
  • špetka soli
  • 140 g cukru moučka
  • 200 g strouhaných ořechů
  • nastrouhaná kůra z chemicky neošetřeného citronu nebo pomeranče
  • malá sklenička pikantní marmelády