Bezlepková vosí hnízda

Patří k nejoblíbenějším nepečeným vánočním kouskům. Připravte si je se skvělými bezlepkovými piškoty.
S laskavým svolením Aničky Volfové @anicka_volf, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Piškoty
Smícháme žloutky s půlkou cukru, vodou a pudingem. Do této směsi opatrně vmícháme sníh, který jsme si připravili vyšleháním bílků, se špetkou soli a druhou polovinou cukru. Když máme tuto směs opatrně zamíchanou, přimícháme pomalu i bezlepkovou mouku. Hotové těsto naplníme do sáčku a piškoty tvarujeme na plech s pečicím papírem. Pečeme na 180 °C po dobu cca 10 min.
Vosí hnízda
Smícháme ingredience na vosí hnízda a vypracujeme z něj tvarovatelnou hmotu, kterou následovně vtlačujeme do formičky na vosí hnízda. Pokud máte formičky vyklepávací, je lepší si do nich předem dát trochu moučkového cukru, aby se vám tam hnízdo nepřilepilo. Do vytvořeného hnízda uděláme jamku na krém a vyndáme z formičky. Takto připravená hnízda plníme krémem, který jsme si připravili do sáčku s ustřiženým rohem. Nakonec přiklopíme piškotem a máme hotovo.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
Na piškoty
- 75 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 50 g krupicového cukru
- 2 vejce
- špetka soli
- 1 polévková lžíce Pudingu s vanilkovou příchutí bez lepku Labeta
- 2 polévkové lžíce vody
Hmota
- 250 g (ztvrdlých) piškotů + na podstavce
- 60 g Kakaového prášku BIO Iswari
- 150 g změklého másla
- 300 g moučkového cukru
- 10 lžic rumu
Krém
- 80 g másla
- 1 žloutek
- vaječný likér či rum dle chuti
- 60 g moučkového cukru
Použité produkty