Bezlepková pizza

Máme pro vás tip na rychlý oběd nebo večeři bez lepku. Milujete pizzu? Upečte si tuto křupavou italskou pochoutku se vším, co máte rádi.
S laskavým svolením Denisy Váchové @denik_z_domaci_kuchyne, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Veškeré suroviny smícháme v těsto, necháme minutku odpočinout, aby se nasála voda do směsi. Třtinový cukr se přidává do těsta, aby pomohlo sušenému droždí nakynout. Těsto přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Vytvarujeme kulatou tenkou pizzu buď lžící nebo rukama, které si lehce promastíme olejem, aby se těsto nelepilo na ruce.
Poté si těsto na pár místech propícháme vidličkou, aby se příliš nezvedalo a netvořily se bubliny a předpečeme si ho ve vyhřáté troubě cca na 200 °, dokud kraje nebudou zlátnout. Na upečené těsto (hned za horka) přidáme rajčatovou omáčku, zeleninu, šunku, sýr, zkrátka co je libo, a poté ještě společně dopečeme chvíli v troubě.
Suroviny
Suroviny
Na těsto:
- 200 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 200 g vody
- 3 lžíce olivového extra panenského oleje
- 1 lžíce italského koření nebo sušené bazalky a oregana
- 1 lžička soli
- 1 lžička Sušeného droždí Labeta
- 1 lžička třtinového cukru
Na naplnění pizzy:
- domácí rajčatová omáčka (popř. protlak nebo Passata)
- navrch dle chuti – šunka / sušená šunka / zelenina /mozzarella / špenát / rukola / sušená rajčata / česnek
Použité produkty