Barborky bez lepku

Pro vaše vánoční pečení máme další úžasný kousek! Ořechové cukroví slepené pikantní marmeládou v kombinaci s citronovou polevou si zamilujete!
S laskavým svolením Zdeňky Mazúrové @lisci_mlsani, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Všechny suroviny na těsto dáme do robotové mísy a necháme zpracovat do hladkého těsta. Troubu rozehřejeme na 160 °C. Plechy vyložíme pečicím papírem.
Po částech těsto vyválíme na lehce pomoučeném válu. Vykrajujeme malá kolečka a přeneseme je na plech. Pečeme do růžova a necháme zcela vychladnout.
Slepíme pikantní marmeládou.
Do mísy prosejeme moučkový cukr a po troškách za stálého míchání přidáváme citronovou šťávu. Konzistence by měla být ne úplně tekutá, spíše tužší. Polevou potřeme kolečka a ozdobíme kouskem vlašského ořechu.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Na těsto
- 160 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 120 g změklého másla
- 60 g cukru moučka
- 60 g mletých vlašských ořechů
- 1 žloutek
- marmeláda dle chuti na slepení
Na polevu
- cukr moučka
- citronová šťáva
- na ozdobení půlky vlašských ořechů
Použité produkty