Raz dva navařeno...

Barborky bez lepku

Pro vaše vánoční pečení máme další úžasný kousek! Ořechové cukroví slepené pikantní marmeládou v kombinaci s citronovou polevou si zamilujete!

S laskavým svolením Zdeňky Mazúrové @lisci_mlsani, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Všechny suroviny na těsto dáme do robotové mísy a necháme zpracovat do hladkého těsta. Troubu rozehřejeme na 160 °C. Plechy vyložíme pečicím papírem.

Po částech těsto vyválíme na lehce pomoučeném válu. Vykrajujeme malá kolečka a přeneseme je na plech. Pečeme do růžova a necháme zcela vychladnout.

Slepíme pikantní marmeládou.

Do mísy prosejeme moučkový cukr a po troškách za stálého míchání přidáváme citronovou šťávu. Konzistence by měla být ne úplně tekutá, spíše tužší. Polevou potřeme kolečka a ozdobíme kouskem vlašského ořechu.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na těsto

Na polevu

  • cukr moučka
  • citronová šťáva
  • na ozdobení půlky vlašských ořechů