Raz dva navařeno...

Bábovka bez lepku

Nechcete trávit v kuchyni více času, než je nezbytně nutné? Milujete ovšem, když to u vás doma krásně voní? Máme pro vás tip na dokonalý a zároveň jednoduchý moučník. Řeč je o bábovce, která je navíc bezlepková, a proto si na ni může pochutnat opravdu každý. Chystáte-li se na víkend k prarodičům, nezapomeňte kus bábovky přibalit do košíčku. Jen dejte pozor, aby se kolem vás nemotal nějaký mlsný vlk.

Postup

Postup

Do mísy vsypeme Univerzální směs bez lepku, cukr a Kypřicí prášek do pečiva bez lepku a promícháme. Přidáme olej, vlažné mléko a vejce a šleháme 3–4 minuty do hladkého těsta. Do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané formy nalijeme těsto a pečeme při 160-170 °C asi 45-50 minut. Propečení bábovky odzkoušíme špejlí.

Náš tip:

nedáte dopustit na mramorovou bábovku? Do 1/3 těsta vmíchejte 1 lžíci kakaa. Do formy vlijte nejprve světlé těsto, poté opatrně tmavé kakaové těsto.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny