Bábovka bez lepku
Nechcete trávit v kuchyni více času, než je nezbytně nutné? Milujete ovšem, když to u vás doma krásně voní? Máme pro vás tip na dokonalý a zároveň jednoduchý moučník. Řeč je o bábovce, která je navíc bezlepková, a proto si na ni může pochutnat opravdu každý. Chystáte-li se na víkend k prarodičům, nezapomeňte kus bábovky přibalit do košíčku. Jen dejte pozor, aby se kolem vás nemotal nějaký mlsný vlk.
Postup
Postup
Do mísy vsypeme Univerzální směs bez lepku, cukr a Kypřicí prášek do pečiva bez lepku a promícháme. Přidáme olej, vlažné mléko a vejce a šleháme 3–4 minuty do hladkého těsta. Do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané formy nalijeme těsto a pečeme při 160-170 °C asi 45-50 minut. Propečení bábovky odzkoušíme špejlí.
Náš tip:
• nedáte dopustit na mramorovou bábovku? Do 1/3 těsta vmíchejte 1 lžíci kakaa. Do formy vlijte nejprve světlé těsto, poté opatrně tmavé kakaové těsto.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
- 275 g Univerzální směs bez lepku Labeta
- 165 g cukru
- 3 vejce
- 100 ml oleje
- 200 ml mléka
- 1 Kypřicí prášek do pečiva bez lepku Labeta
Použité produkty