Arašídové sušenky s konopnou vlákninou
Vlákninu můžete do jídelníčku dostat i sladkým a atraktivním způsobem. Přidejte 2 lžíce vlákniny do oblíbeného těsta na sušenky a jsou díky tomu nutričně zajímavější.
S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Arašídové máslo promíchejte s máslem, cukrem a vejcem.
Přidejte mouku, špetku soli, jedlou sodu a konopnou vlákninu.
Vypracujte hladké těsto do válečku a nechte odpočinout v lednici.
Z těsta tvořte kuličky, které na plechu zmáčkněte nebo vytvarujte pomocí razítka na sušenky.
Pečte na 180 °C asi 15 minut.
Náš tip
Do sušenek můžete použít jako jemné arašísové máslo, tak s kousky arašídů.
Pro zvýšení obsahu vlákniny se hodí také Omega mix Iswari se dvěma druhy semínek.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
- 140 g jemně mleté špaldové mouky
- 1 vejce
- 90 g arašídového másla
- 40 g másla
- 100 g tmavého třtinového cukru
- 10 g Konopné vlákniny Iswari
- ½ lžičky jedlé sody
- špetka soli
Použité produkty