Raz dva navařeno...

Arašídové sušenky s konopnou vlákninou

Vlákninu můžete do jídelníčku dostat i sladkým a atraktivním způsobem. Přidejte 2 lžíce vlákniny do oblíbeného těsta na sušenky a jsou díky tomu nutričně zajímavější.

S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Arašídové máslo promíchejte s máslem, cukrem a vejcem.

Přidejte mouku, špetku soli, jedlou sodu a konopnou vlákninu.

Vypracujte hladké těsto do válečku a nechte odpočinout v lednici.

Z těsta tvořte kuličky, které na plechu zmáčkněte nebo vytvarujte pomocí razítka na sušenky.

Pečte na 180 °C asi 15 minut.

Náš tip

Do sušenek můžete použít jako jemné arašísové máslo, tak s kousky arašídů.

Pro zvýšení obsahu vlákniny se hodí také Omega mix Iswari se dvěma druhy semínek.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 140 g jemně mleté špaldové mouky
  • 1 vejce
  • 90 g arašídového másla
  • 40 g másla
  • 100 g tmavého třtinového cukru
  • 10 g Konopné vlákniny Iswari
  • ½ lžičky jedlé sody
  • špetka soli