Apple pie bez lepku
Ať již teplý nebo studený, se šlehačkou, vanilkovým krémem nebo zmrzlinou, miluje ho zkrátka každý! Vyzkoušejte jeho skvělou bezlepkovou variantu.
S laskavým svolením Aničky Volfové @anicka_volf, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Ze všech uvedených ingrediencí vypracujeme těsto (pokud bude moc sypké, můžeme přidat trochu vody či mléka) a necháme chvíli ztuhnout v lednici.
Mezitím si připravíme jablečnou vrstvu, na kterou budeme potřebovat nastrouhaná jablka dochucená skořicí a cukrem.
Těsto vyndáme z lednice a 2/3 z něj vymačkáme do formy vymazané máslem (průměr ideálně 28 cm). Na těsto rozmístíme již připravená jablka smíchaná se skořicí a cukrem. Zbylou 1/3 těsta rozválíme a nakrájíme na tenké plátky, které budeme vrstvit na koláč do tvaru mřížky. Když budeme mít hotovo dáme péct na 180 °C cca 30 - 35 minut.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Na těsto
- 250 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 1/2 Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
- 100 g másla
- 3 lžíce moučkového cukru (nebo dle chuti)
- 1 vejce
Na náplň
- cca 7 oloupaných a nastrouhaných jablek
- skořice
- třtinový cukr dle chuti
Použité produkty