Raz dva navařeno...

Apple pie bez lepku

Ať již teplý nebo studený, se šlehačkou, vanilkovým krémem nebo zmrzlinou miluje ho zkrátka každý! Vyzkoušejte jeho skvělou bezlepkovou variantu.

S laskavým svolením Aničky Volfové @anicka_volf, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Ze všech uvedených ingrediencí vypracujeme těsto (pokud bude moc sypké, můžeme přidat trochu vody či mléka) a necháme chvíli ztuhnout v lednici.

Mezitím si připravíme jablečnou vrstvu, na kterou budeme potřebovat nastrouhaná jablka dochucená skořicí a cukrem.

Těsto vyndáme z lednice a 2/3 z něj vymačkáme do formy vymazané máslem (průměr ideálně 28 cm). Na těsto rozmístíme již připravená jablka smíchaná se skořicí a cukrem. Zbylou 1/3 těsta rozválíme a nakrájíme na tenké plátky, které budeme vrstvit na koláč do tvaru mřížky. Když budeme mít hotovo dáme péct na 180 °C cca 30 - 35 minut.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na těsto

Na náplň

  • cca 7 oloupaných a nastrouhaných jablek
  • skořice
  • třtinový cukr dle chuti