Americké okurky
Chcete vyzkoušet méně tradiční naložené okurky? Vyzkoušejte Americké neboli nakládané okurkové řezy - jsou skvělým způsobem, jak zužitkovat přerostlé okurky. Stejně chutné jsou i z mladých cuket.
S laskavým svolením Lenky Dostálové aka @Lenkalives, která recept vymyslela, uvařila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Nejdřív nastrouháme okurky a cibuli na plátky a prosypeme je dvěma lžícemi Laka. Necháme odležet alespoň hodinu, aby pustily šťávu.
Mezitím si připravíme nálev ze všech zbylých surovin – ocet, koření a cukr společně 5 minut svaříme (není tedy nutné připravovat ho předem). Bude poměrně ostrý, ale to je naším cílem.
Šťávu z okurek dobře vymačkáme a napěchujeme je do čistých sklenic. Zaléváme ještě horkým nálevem. Vždy je nutné sklenice po uzavření ještě sterilovat 20 minut alespoň na 82 stupňů.
Ve směsi koření je možné hodně experimentovat, ale lák by měl být vždy hodně pikantní – po odležení zjemní.
Suroviny
Suroviny
- 2,5 kg omytých okurek
- 4 cibule
- 2 lžíce Lako Labeta
- 100 g cukru
- 0,5 l octa
- 1 lžíce Hořčičného semínka Labeta
- 1 lžička pepře
- 1 lžička chilli
- 1 lžička kari koření
Použité produkty