„Thumbprint“ sušenky bez lepku s oříškovou náplní
Výborné bezlepkové čokoládovo-oříškové sušenky, na kterých si pochutnáte nejen o Vánocích!
S laskavým svolením @glutenfree_denisa, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
V míse smíchejte pohankovou mouku, třtinový cukr, kakao a 50 g namletých lískových ořechů. Potom přidejte změklý tuk, vejce a propracujte v těsto.
Z těsta vytvarujte malé kuličky a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem (nechte mezi nimi zhruba třícentimetrové mezery). Do každé kuličky udělejte prstem důlek. Pamatujte, že čím hlubší důlky budou, tím více se tam vejde náplně.
Sušenky pečte na 180 °C přibližně 10 minut. Až sušenky vychladnou, tak do důlků nalijte náplň. Na náplň stačí ve vodní lázni rozpustit čokoládu a zamíchat do ní 20 g nasekaných lískových ořechů.
„Thumbprint“ sušenky je nejlepší skladovat v lednici.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 200 g Pohankové mouky hladké Labeta
- 50 g mletých lískových ořechů
- 150 g třtinového cukru
- 180 g Hery
- 5 polévkových lžic kakaa
- 1 vejce
Na náplň
- vysokoprocentní čokoláda
- 20 g nasekaných lískových ořechů
Použité produkty