Raz dva navařeno...

  • Domů
  • Aktuality
  • Voňavé psaní #15 Jak zpracovat zeleninovou úrodu?

Voňavé psaní #15 Jak zpracovat zeleninovou úrodu?

11.06.2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milí přátelé zavařování,
 
Když má sezónu vaše oblíbená zelenina a všude je jí dostatek za dobrou cenu, využijte toho. Ať už máte plody z vlastní zahrádky, nebo si je koupíte na trhu, je to chytrý způsob, jak si zajistit zdroj zeleniny v zimních měsících. 
 
Zeleninu můžete nakládat samostatně i společně, má to však svá pravidla, která fungují už po generace. Rajské si rozumí s paprikou, mrkev s celerem, zelí s křenem, květák s cibulkou. Doba zavařování se pak liší podle druhu zeleniny.
 
V naší poradně "Jak na to" pro Vás máme tipy, jak lze pojmout zeleninovou úrodu a uchovat ji v podobě delikátních skleniček.
 
A určitě vyzkoušejte nové recepty, které pro Vás připravila lektorka zdravého vaření a životního stylu Ing. Kamila Metzová, autorka webu www.varilamysicka.cz
 
Vaše Labeta